Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Το ποδήλατο σαν καθημερινή μετακίνηση.

Το ποδήλατο κερδίζει όλο και πιο πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια, διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα. Τα Σαββατοκύριακα είναι πλέον αρκετοί αυτοί που το χρησιμοποιούν για να αθληθούν μέσα στην πόλη ή έξω από αυτήν. Διάφορες ομάδες οργανώνουν ποδηλατοβόλτες που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Όλα αυτά είναι θετικά, ωστόσο λίγοι ακόμα, με εξαίρεση συγκεκριμένες πόλεις (Θεσσαλία, Κως) καί ίσως το κέντρο της Αθήνας το χρησιμοποιούν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Οι συνηθισμένοι λόγοι που ακούω είναι δύο και οι δύο απόλυτα κατανοητοί: η έλλεψη αίσθησης ασφάλειας και οι μεγάλες ανηφόρες.
Γι'αυτό θα προσπαθήσω να προσθέσω χάρτες με διαδρομές που χρησιμοποιώ και προτείνω, με επίκεντρο τα βόρεια προάστεια όπου μένω.
Οι διαδρομές διαλέχτηκαν ώστε να είναι ασφαλείς, γρήγορες και ευχάριστες, Γι'αυτό καμία δεν περνάει από λεωφόρο, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι σε ποδηλατόδρομους, πάρκα, πεζόδρομους και στενάκια. Επίσης ενώνουν κεντρικά σημεία, ώστε να ενδιαφέρουν κάποιο κόσμο, με το συντομότερο δυνατό τρόπο.
Χάρτες για διάφορες περιοχές της Αθήνας υπάρχουν και στο
http://www.podilates.gr/?q=node/657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου